Доступність посилання

ТОП новини

У Росії продовжили термін реєстрації релігійних організацій Криму


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Росії продовжили термін реєстрації релігійних організацій Криму до 1 січня 2016 року. Відповідний закон, ухвалений Державною думою Росії 27 березня 2015 і схвалений Радою федерації 1 квітня 2015, підписав російський президент Володимир Путін.

«Для релігійних організацій, що перебували на території Республіки Крим або території міста федерального значення Севастополя на день прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів, продовжений до 1 січня 2016 року термін, упродовж якого вони можуть привести свої установчі документи у відповідність з законодавством Російської Федерації і звернутися із заявою про внесення відомостей про них до єдиного державного реєстру юридичних осіб», – йдеться у повідомленні Кремля, опублікованому у понеділок, 6 квітня.

Також закон забороняє перетворювати релігійні організації в юридичні особи іншої організаційно-правової форми.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна і Захід не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала.

XS
SM
MD
LG