Доступність посилання

ТОП новини

Корупцію урядовців має розглядати саме тимчасова слідча комісія – Іллєнко


Іллєнко: Корупцію урядовців має розглядати саме тимчасова слідча комісія
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

Іллєнко: Корупцію урядовців має розглядати саме тимчасова слідча комісія

Розгляд можливих зловживань із боку уряду та раціональність тарифоутворення на профільних комітетах не буде цілком об’єктивним. Таку думку в кулуарах Верховної Ради висловив депутат об’єднання «Свобода» Андрій Іллєнко.

Він разом із однодумцями, блокуючи вранці 7 квітня парламентську трибуну, вимагав для таких розслідувань створити тимчасову слідчу комісію.

«А що таке ТСК (тимчасова слідча комісія.– ред.) парламентська? Це, перш за все, публічний інструмент. Це представники всіх фракцій парламенту, позафракційні. Незаангажовані люди різних таборів, які розслідують ці факти. Якщо уряд переконаний у тому, що він чесний, то він має бути першим зацікавлений у цьому. А коли людина каже: ні, я не хочу і за будь-яку ціну не голосує за це питання, то на які думки це наштовхує? Що там не все в порядку», – вважає Іллєнко.

За його словами, ТСК потрібна для розслідування заяв екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка щодо корупційних злочинів в уряді прем’єра Арсенія Яценюка. Він закидає прем’єру та уряду зловживання на суму 7,5 мільярда гривень.

Сьогодні група народних депутатів від Радикальної партії і позафракційні блокували трибуну парламенту, вони закликали ухвалити рішення про створення тимчасової слідчої комісії, що розслідувала б інформацію про зловживання прем’єра Арсенія Яценюка.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що створення тимчасових слідчих комісій з питань тарифів та звинувачень у корупції на адресу уряду не є необхідним, адже це «може не виконати своїх задач», профільні комітети зможуть розібратися із цим самотужки.

8 квітня антикорупційний комітет Ради розгляне звинувачення екс-голови Держфінінспекції Миколи Гродієнка на адресу Кабміну.

XS
SM
MD
LG