Доступність посилання

ТОП новини

Рада визначиться зі створенням ТСК щодо заяв про зловживання в уряді 9 квітня – Гройсман


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

9 квітня Верховна Рада заслухає висновки профільних комітетів і визначатиметься щодо створення тимчасової слідчої комісії з розгляду заяв про зловживання в уряді, повідомив на засіданні парламенту спікер Володимир Гройсман.

Він сказав про це після наради з керівниками фракцій. Як заявив Гройсман, заяви про корупційні діяння урядовців і політика формування тарифів потребують ретельного вивчення.

Він доручив комітетам з питань запобігання й протидії корупції, з питань законодавчої й правоохоронної діяльності й з питань будівництва, містобудування й житлово-комунального господарства 8 квітня провести публічні слухання з розгляду питань про тарифи на комунальні послуги для населення й корупції в Кабінеті міністрів. За результатами такого засідання, додав спікер, парламент отримає пропозиції щодо створення ТСК, питань її дослідження, термінів роботи.

«У четвер ми заслухаємо рішення по ТСК і визначимося щодо ухвалення рішення, відповідно до комітетів. Тобто фактично в середу – комітети, у четвер заслухаємо і ухвалюємо відповідні рішення, у п’ятницю запрошуємо, якщо потрібно, і заслуховуємо того, кого потрібно», – сказав Гройсман.

Сьогодні вранці близько десяти депутатів від Радикальної партії і позафракційні від ВО «Свобода» заблокували трибуну парламенту. Вони закликали ухвалити рішення про створення тимчасової слідчої комісії, що розслідувала б інформацію про зловживання прем’єра Арсенія Яценюка.

Попри блокування, парламент продовжував роботу.

Депутати блокували трибуну з вимогою розслідувати зловживання уряду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:20 0:00

XS
SM
MD
LG