Доступність посилання

ТОП новини

Тристоронні газові переговори відбудуться 14 квітня у Берліні – Єврокомісія


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Наступна тристороння зустріч України, Росії та ЄС щодо газових питань відбудеться 14 квітня у Берліні, повідомила представник Єврокомісії Анна-Каіса Ітконен.

«Я можу підтвердити наступний раунд тристоронніх переговорів між комісією, Росією та Україною наступного вівторка в Берліні, це 14 квітня», – зазначила вона.

Раніше глава Міненерго Росії Олександр Новак повідомив, що перебуватиме в Берліні 13 квітня, і не виключив, що у разі, якщо представники ЄС і України дадуть свою згоду, тристороння зустріч щодо газу відбудеться в ці терміни.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Згідно з домовленостями, ціна на газ до кінцячервня становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

XS
SM
MD
LG