Доступність посилання

ТОП новини

За два-три роки технічно ми наблизимося до CNN – Аласанія


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

На суспільне телерадіомовлення України чекає значне технічне переоснащення, повідомив в ефірі Радіо Свобода генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

При цьому, зі слів Аласанії, для модернізації залучатимуть іноземні гроші. Посадовець розповів, що нещодавно був у Данії, де переймав досвід данського суспільного мовлення.

«Коли буде CNN? Зрозуміло, що потрібна модернізація. За два-три роки ми це зробимо. Не станемо такими модернізованими, як CNN або BBC, але близько вже до того будемо. З тим ж самими данцями, вони вкладають в це грошима, і не тільки вони», – розповів він.

Сьогодні президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телерадіомовлення. Він підписав документ на презентації національного суспільного мовлення в Мистецькому арсеналі в Києві.

19 березня Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні». Закон передбачає, що на базі державних мовників НТКУ, НРКУ, ДТРК, ТРК Криму створять публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ).

Запуск суспільного мовлення є міжнародним зобов’язанням України перед ЄС та Радою Європи. Раніше експерти Ради Європи на прохання українського парламенту проаналізували і підтримали цей законопроект.

XS
SM
MD
LG