Доступність посилання

ТОП новини

Постачання летальної зброї відтягне момент наступу на Україну – експерт


Директор військових програм Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський
Директор військових програм Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський

Директор військових програм Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський припускає, що США можуть надати Україні зброю вбивчої дії.

«Наприкінці 2013 року, коли були масові виступи та демонстрації, Україна була під санкціями постачання летальної зброї, тому що використання смертоносних засобів для розгону демонстрацій заборонено усіма міжнародними конвенціями. Утім, ці санкції давно скінчилися, оскільки у нас йде війна», – сказав Сунгуровський в ефірі програми «Донбас.Реалії» на Радіо Свобода.

За його словами, наразі може йтися про наступальну чи оборонну зброю.

«Кожен засіб, який сюди поставляють, призначений, щоб знищувати вогневі точки супротивника. Ліквідація кожної з них означає зменшення кількості загиблих українських військових та мирних жителів. Утім, постачання Збройним силам України додаткових засобів, змушуватиме Путіна використовувати теж ще більші ресурси. Він продовжуватиме свої наступальні дії незалежно від того чи постачатимуть України зброю Але постачання цього озброєння відтягує цей момент», – наголосив Микола Сунгуровський.

Конгрес США закликав американського президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю – відповідну резолюцію підтримали обидві палати Конгресу. Поки що США надають Україні лише нелетальну військову допомогу.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових та зюрої, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня минулого року.

XS
SM
MD
LG