Доступність посилання

ТОП новини

Чиновники намагаються тиснути на Національну телекомпанію – Аласанія


Генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія
Генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія

Генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія заявляє, що чиновники з Адміністрації президента та уряду намагаються впливати на редакційну політику телекомпанії, але це їм не вдається.

«Дзвонять постійно. І шо? Кожен день там комусь щось не подобається, або навпаки кажуть: «будь ласка, зробіть оце». Скажу прямо, мені байдуже. Ми робимо те, що ми робимо. І люди можуть це бачити на екрані. Якщо б ми робили, як вони хочуть – це було б помітно. Мені байдуже, що вони кажуть», – сказав Аласанія в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, наразі найвищі рейтинги мають трансляції з засідання Кабміну та промови президента, тому канал їх транслює.

«Це можна пояснити тим, що люди зараз дуже переймаються тим, що їх чекає. І ми розуміємо: якщо людям це потрібно, ми будемо це їм давати», – зазначив Зураб Аласанія.

Він наголосив, що на НТКУ виходить кілька програм з журналістськими розслідуваннями, зокрема і програма «Схеми» за участю Радіо Свобода, які викривають діяльність високопосадовців. У цих програмах критикується зокрема і президент.

Зураб Аласанія розповів про діалог із посадовцями з Адміністрації президента.

«Хлопці, ви хочете, щоб ми програму прибрали? – Ні, ми такого не кажемо і ніколи казати не будемо. – Тоді що? – А може він не таким тоном каже? – А може, ви хлопці, почнете з президента чи з його оточення, може там щось не так, може ви там перевірите?», – розповів Зураб Аласанія.

У вівторок, 7 квітня, президент України Петро Порошенко підписав закон про суспільне телерадіомовлення.

19 березня Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні». Закон передбачає, що на базі державних мовників НТКУ, НРКУ, ДТРК, ТРК Криму створять публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ).

Запуск суспільного мовлення є міжнародним зобов’язанням України перед ЄС та Радою Європи. Раніше експерти Ради Європи на прохання українського парламенту проаналізували і підтримали цей законопроект.

XS
SM
MD
LG