Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти вимагають від України платити пенсії на окупованих територіях Донбасу


Так званий «віце-спікер» «народної ради» угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявляє, що Україна зобов’язана виплачувати соціальні видатки громадянам, які живуть на територіях, підконтрольних бойовикам.

«Хочу наголосити, що виплата пенсій Донецької республікою не звільняє Україну від виплат тих зобов’язань, які вона зобов’язана нести. Це не її право розпоряджатися, оскільки всі громадяни, які заробили трудовий стаж в українській державі, робили туди відрахування, тобто, по суті, клали гроші на тимчасове зберігання, і зараз має право вимагати повернення цих коштів у вигляді пенсій», – сказав Пушілін на брифінгу у вівторок, 7 квітня.

(Відео користувача YouTube лодырь иванов)

Минулого тижня сепаратисти на Донбасі заявили, що починають платити мешканцям окупованих ними регіонів соціальні виплати.

11 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов до Кабміну про визнання протиправною та скасування постанови уряду №595 від 7 листопада 2014 року. Суд визнав незаконним і нечинним пункт про припинення на території Донецької і Луганської областей виплат з державного бюджету до повернення цих території під контроль органів державної влади.

Від квітня минулого року на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей контролюють проросійські сепаратисти, які вимагають від української влади відновлення виплат та водночас автономії для захоплених територій.

XS
SM
MD
LG