Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив під заставу одного з винуватців ДТП у Костянтинівці


Феміда (ілюстраційне фото)
Феміда (ілюстраційне фото)

Апеляційний суд Запорізької області звільнив одного з винуватців аварії у Костянтинівці Донецької області, офіцера Збройних сил України Мар'яна Рака, під заставу у 60 тисяч гривень, повідомляє військовий прокурор Запорізького гарнізону Михайло Івлєв.

«Запорізьким обласним апеляційним судом було винесено рішення, на мій погляд, безпідставне і абсолютно аморальне. Тому що за вчинення тяжких злочинів стаття 425 Кримінального кодексу передбачає покарання до 7 років», – сказав Івлєв, якого цитують українські ЗМІ, у вівторок, 7 квітня.

У Військовій прокуратурі Запорізького гарнізону заявили, що домагатимуться перегляду рішення суду.

Водія бронетранспортера Романа Карпинця суд залишив під вартою.

16 березня в Костянтинівці українська військова машина наїхала на пішоходів, унаслідок чого 8-річна дівчинка загинула на місці, до лікарні потрапила жінка.Того ж дня близько ста осіб палили шини біля гуртожитку, де живуть військові, і побили кілька вікон. Потім іще близько 30 осіб перекрили вулицю біля місця пригоди й перекинули автомашину ДАІ. Через масові заворушення відкрили кримінальну справу.

За даними ГПУ, військовий, який керував транспортним засобом, порушив вимоги Правил дорожнього руху, не впорався з керуванням тягача, з’їхав з дороги на узбіччя та біля знаку «Пішохідний перехід» здійснив наїзд на пішоходів.

XS
SM
MD
LG