Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині заборонили продаж алкоголю військовим


Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль запровадив заборону на продаж алкоголю військовим на більшій частині регіону.

Як повідомляє прес-служба Москаля, на прикордонних територіях області запровадили низку тимчасових режимних обмежень «для зменшення ризиків терористичних актів, захисту національної безпеки і запобігання правопорушенням».

Зокрема, від сьогодні заборонені польоти на безпілотних і легкомоторних літальних апаратах, здійснення відео-, кіно- і фотозйомки місцевості (ця заборона не стосується працівників ЗМІ), а також виконання стрибків та польотів із використанням парашутів. Не можна полювати і рибалити (для недопущення нещасних випадків через невибухлі боєприпаси).

Крім того, вводиться заборона на рух автомобілів дорогами, що відсутні в реєстрі автомобільних доріг і ведуть до кордону поза пунктами пропуску; скупчення колон і тривалі зупинки автотранспорту; перебування іноземців без відповідної реєстрації; проведення туристичних подорожей; перевезення зброї без спецдозволів; використання в транспорті радіостанцій (за винятком спецтранспорту); з 22:00 до 5:00 перебування в населених пунктах осіб без документів.

У повідомленні йдеться, що тимчасові режимні обмеження запроваджуються в 9 із 12 районів Луганської області (що межують із Росією й окупованими територіями), а продаж військовим алкоголю – також у трьох містах обласного підпорядкування (Сєверодонецьку, Лисичанську і Рубіжному).

Минулого місяця голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко заявив, що видав розпорядження про обмеження продажу алкоголю військовим.

Це сталося після того, як 16 березня в Костянтинівці українська військова машина наїхала на пішоходів, унаслідок чого 8-річна дівчинка загинула на місці, до лікарні потрапила жінка. Як заявили в Міноборони, військовий, що перебував за кермом, був у нетверезому стані.

XS
SM
MD
LG