Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: більшість українців, евакуйованих з Ємену росіянами, повернулися додому


Євген Перебийніс
Євген Перебийніс

На сьогодні з Ємену евакуйовані понад 50 громадян України, усіх їх вивезли до Росії літаками російського Міністерства оборони. Більшість з українців уже повернулись додому, повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс.

«25 осіб дісталися додому, в Україну, власним коштом, вони виявили таке бажання. Кілька українців (двоє), евакуйованих з Ємену, наразі залишаються у родичів у Москві, а решта наших громадян були доправлені в Україну залізничним транспортом силами посольства України у Москві», – поінформував Перебийніс.

Під час перебування у Москві українці проживали на території українського посольства, додав речник МЗС.

Евакуація дипломатів з Ємену розпочалась 28 березня, після початку сутичок між військовими і повстанцями Хуті.

У Ємені протягом останніх тижнів активізувалося протистояння між силами, що підтримують президента Абд-Раббо Мансура Хаді, і бойовиками руху «Аль-Хуті», яких нібито підтримує Іран. У Тегерані ці закиди заперечують.

Міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією вже близько двох тижнів завдає повітряних ударів по базах «Аль-Хуті» в Ємені.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я ООН, станом на 7 квітня щонайменше 560 людей загинули, майже дві тисячі поранені, а близько 100 тисяч вимушено залишили свої будинки.

XS
SM
MD
LG