Доступність посилання

ТОП новини

Необхідності в допиті Яценюка наразі немає – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України необхідності в проведенні допитів прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та інших членів Кабінету міністрів покищо немає. Про це заявив перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир на засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності.

«Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ із заявою про те, що він особисто і члени уряду готові в будь-який момент дати свідчення по справі. На даний час потреби в проведенні допитів прем’єра або членів Кабміну у слідчих немає. Але, безумовно, за необхідності вони будуть проведені», – повідомив він.

За словами Гузара, за заявою Гордієнка розпочали 12 кримінальних проваджень.

Він також повідомив, що прокуратура виявила порушення у діяльності низки державних підприємств на загальну суму понад 685 мільйонів гривень за період з 1 березня по 31 грудня 2014 року.

Раніше повідомлялось, що слідчі вже допитали Миколу Гордієнка як свідка.

На початку березня Кабмін ініціював проведення службового розслідування щодо керівництва Державної фінансової інспекції та відсторонив Гордієнка від виконання обов’язків голови.

Керівництву відомства висунули звинувачення за трьома пунктами: необ’єктивність проведення фінансової перевірки концерну «Антонов», зловживання під час проведення аудиту державних компаній і відсутність дієвого контролю за державним майном і державними коштами.

Микола Гордієнко, своєю чергою, заявив про зловживання уряду, виявлені у 2014 році, на суму понад 7,5 мільярда гривень. За його словами, йшлося про зловживання в «Укрпошті»,«Укргазвидобуванні», «Енергоатомі» та у «Нафтогазі» на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ з проханням почати розслідування за звинуваченнями, висунутими Гордієнком.

XS
SM
MD
LG