Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Проросійські бойовики на Донбасі, ілюстраційне фото
Проросійські бойовики на Донбасі, ілюстраційне фото

За добу проросійські сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових, переважно – з стрілецької зброї, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Найбільш інтенсивні обстріли відбулися на Донеччині. Злочинці провели 8 мінометних обстрілів позицій наших підрозділів неподалік населених пунктів Новоселівка, Опитне, Авдіївка, Бердянське, 7 з яких – із мінометів калібру 120 міліметрів. На Луганщині з 11:00 до 11:10 відбулося бойове зіткнення. Крім того, з 11:00 до 11:05 терористи випустили 4 міни по населеному пункту Болотене», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, сепаратисти обстріляли позиції українських військових із артилерії поблизу міста Авдіївку, також було застосовано бронетехніку, зенітну артилерію та стрілецьку зброю.

На Донеччині проросійські бойовики з протитанкового ракетного комплексу обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту Гранітне, повідомляють у штабі АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

У звіті СММ ОБСЄ за 7 квітня, оприлюдненому сьогодні йдеться про збільшення кількості обстрілів у Донецькій області, включаючи територію навколо зруйнованого Донецького аеропорту.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі

XS
SM
MD
LG