Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська після реабілітації в Литві повернулись бійці АТО


У Дніпропетровську зустріли поранених бійців, які пройшли реабілітацію в Литві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

У Дніпропетровську зустріли поранених бійців, які пройшли реабілітацію в Литві

У середу увечері у міжнародному аеропорту «Дніпропетровськ» рідні та друзі зустрічали п’ятьох поранених у зоні АТО українських бійців, які прилетіли додому після курсу лікування та реабілітації у Литві. Привітати бійців прийшли також представники Консульства Литви у Дніпропетровську, Дніпропетровської облдержадміністрації та медики.

Усі п’ятеро бійців отримали важкі поранення у зоні АТО, є серед них і ті, хто побував в «Іловайському котлі». Після операцій в Україні вони пройшли курс лікування на базі військового реабілітаційного центру у литовському місті Друскінінкай, тепер, в Україніі, у декого з них попереду чергові операції.

Як розповів один із військовослужбовців Анатолій, у Литві поранених бійців провідували представники української діаспори, волонтери, школярі, звичайні литовці, які намагались їх підтримати морально. Привезли додому військові й подарунки від литовських волонтерів, зокрема, військовий одяг та берці.

За даними медиків, курс реабілітації кожного з бійців тривав близько місяця. Усі витрати взяла на себе литовська сторона. Сьогодні на реабілітацію до Литви з Дніпропетровська відбули ще троє українських військових.

За даними радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Бориса Трейгермана, країни Євросоюзу прийняли на лікування та оздоровлення вже понад 100 українських бійців із Дніпропетровщини. Зокрема, за домовленістю, цього року Литва планує організувати реабілітацію півсотні українських солдатів. Найближчим часом приймати українських військовослужбовців та дітей із зони АТО, які потребують покращення здоров’я, розпочне також Хорватія.

XS
SM
MD
LG