Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на укріплення будинку, де живе високопосадовець, виділять кошти з бюджету


У Дніпропетровську фундамент багатоквартирного будинку, в якому мешкає перший заступник міського голови Анатолій Крупський, планують зміцнити за бюджетні гроші. Про це йдеться у додатку 5 до проекту рішення щодо внесення змін та доповнень до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2015 рік».

Проект цього рішення був оприлюднений на офіційному сайті міськради на початку березня, а проголосований депутатами на сесії 8 квітня, підтвердили Радіо Свобода в міській раді.

У рішенні йдеться про те, що з міського бюджету буде виділено 2,03 мільйона гривень на «підсилення основ фундаменту житлового комплексу «Славний» по вулиці Сімферопольській, 11. Субвенція зі спеціального фонду міського бюджету надійде до бюджету Жовтневого району Дніпропетровська.

Перший заступник міського голови Анатолій Крупський підтвердив, що мова йде про багатоквартирний будинок, в якому він мешкає. Як пояснив посадовець, ця багатоповерхівка перебуває в аварійному стані, адже була зведена з порушенням будівельних норм. Виділені гроші, зазначив він, у подальшому будуть повернуті до міського бюджету.

«Будинок сьогодні перебуває в аварійній ситуації. Прорахунки проектних організацій були допущені з самого початку. Будинок почав просідати, щодня відбувалась просадка фундаменту на 1 міліметр. Сьогодні за рахунок грошей співвласників виконані проектні роботи. Співвласники житлового будинку виграли суд від забудовника на 3,2 мільйони гривень і звернулись до міської ради, щоб, не очікуючи, поки ця сума надійде на їхній розрахунковий рахунок, компенсувати із міського бюджету з поверненням цих грошей у подальшому в міський бюджет», – заявив Анатолій Крупський.

Радіо Свобода готує інформаційний запит до Дніпропетровської міської ради, щоб дізнатись, які ще будівлі, що не перебувають в комунальній власності міста, цього року планують ремонтувати коштом міського бюджету.

XS
SM
MD
LG