Доступність посилання

ТОП новини

У «Чорноморнафтогазі» хочуть викупити заправки Коломойського


У компанії «Чорноморнафтогаз», контроль над якою Україна втратила після анексії Криму, заявляють про плани викупити передану їй в управління мережу АЗС, яка раніше належала українському олігарху Ігорю Коломойському і була «націоналізована» владою Криму.

«Фонд майна Криму зробить оцінку АЗС, і ми заплатимо цю суму. Вона піде на компенсацію вкладникам «Приватбанку», – сказав журналістам фактичний директор «Чорноморнафтогазу» Сергій Бейм у четвер, 9 квітня, у Сімферополі.

За словами Бейма, на даний момент автозаправні станції, які були передані в управління «Чорноморнафтогазу» 11 березня 2015 року, продовжують реалізовувати продукцію під брендом «ГОСТ», але згодом, каже він, буде створено новий бренд «Чорноморнафтогаз».

Окупаційна влада Криму восени 2014 передала в управління мережу автозаправних станцій, які працювали під брендом «Укрнафта», підприємству «Кримський паливний альянс». У березні 2015 року «Рада міністрів Криму» включила «Кримський паливний альянс» до складу «Чорноморнафтогазу».

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння майном державного підприємства «Чорноморнафтогаз».

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG