Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані парламент виступив за нейтралітет у конфлікті у Ємені


Столиця Ємені Сана після авіаудару
Столиця Ємені Сана після авіаудару

Парламент Пакистану закликає керівництво держави зберігати нейтралітет під час конфлікту у Ємені. Про це йдеться у резолюції, ухваленій законодавцями.

У парламенті виступили з позицією, що ситуацію у Ємені треба вирішувати мирним шляхом.

За участь Пакистану в операції коаліції проти єменських бойовиків виступає Саудівська Аравія, яка очолює цю коаліцію. В Ер-Ріяді очікували, що Ісламабад відрядить у Ємен своїх військових, а також забезпечить учасників операції військовою технікою.

Пакистан бере активну участь у дипломатичному врегулювання конфлікту у Ємені. Зокрема, Ісламабад мав переговори щодо цього з Туреччиною й Іраном.

Міжнародна операція проти шиїтського угруповання «Хутті» у Ємені розпочалася наприкінці березня. Окрім Саудівської Аравії, до складу коаліції входять зокрема ОАЕ, Катар, Кувейт і Бахрейн. Коаліція завдає авіаударів по окремих районах Ємену протягом останніх двох тижнів.

Угруповання «Хутті» вже взяло під свій контроль значну частину Ємену, зокрема й столицю Сану. Президент Ємену Абд-Раббо Мансур Хаді був змушений утекти у Саудівську Аравію.

Частина міжнародної спільноти підозрює причетність Ірану до підтримки угруповання «Хутті». У Тегерані вимагають припинити авіудари по Ємену.

За даними ООН, від початку операції у Ємені загинуло понад півтисячі людей.

XS
SM
MD
LG