Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розвиватимуть річкове судноперевезення – Мінінфраструктури


Друге дихання для судноплавства
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Міністерство інфраструктури заявляє, що в Україні розвиватимуть річкове судно перевезення.

Як заявив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, зараз відомство аналізує, як відбуваються товарні потоки через країну, намагається їх збільшити і зручніше перерозподілити.

«Ми намагаємось прибрати все, що можна з автомобільних доріг – на залізницю. І все, що можна прибрати з автомобільних і залізничних доріг – прибрати на річку», – пояснив він.

За його словами, за минулий рік суднопдлавством перевезли близько 2 мільйонів тонн товару. Утім, порівнює Шульмейстер, «у кращі роки» перевозили 60-80 мільйонів тонн.

«Через те, що ми річку, практично забули, і я кажу не лише про Дніпро, а про будь-яку річку, то у нас більшість вантажів перейшла на «залізку» (залізницю – ред.) і на автомобільний транспорт, який неконтрольовано знищує наші дороги», – додав урядовець.

Шульмейстер додав, що його відомство працює над реформою автодору, в рамках якої планується запровадити обов’язкове зважування великовантажного транспорту в дорозі.

«Тобто під час руху, щоби транспорт не затримувався – його зважуватимуть. Уже напрацьовуємо для цього технічні можливості. Хочемо напрацювати таку схему, щоб мінімізувати людський фактор і корупцію», – каже він.

Урядовець, що попередні спроби запровадити таке зважування призвели до того, що водії намагалися відкупитись хабарами.

Раніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що уряд веде переговори з інвесторами щодо побудови платних сучасних доріг і готується до реорганізації «Укравтодору».

XS
SM
MD
LG