Доступність посилання

ТОП новини

Дії «Правого сектору» в Івано-Франківську юристи назвали самоуправством


«Правий сектор» провів акцію «Чистий четвер», кинувши чиновника у смітник (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Управління юстиції в Івано-Франківській області висловило обурення діями представників «Правого сектору», які 9 квітня влаштували «сміттєву люстрацію» керівнику управління, і вимагають дати правову оцінку цим діям і бездіяльності правоохоронних органів.

«Приниженням честі і гідності громадянина» і «самоуправством» назвали у трудовому колективі управління вчорашню акцію. На зборах колективу ухвалили відповідне відкрите звернення до президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Ці зухвалі і злочинні дії відбувалися за присутності представників міліції, які жодним чином не зреагували, чим саме потурали вчиненню неправомірних дій», – йдеться в заяві.

В управлінні юстиції наголосили, що керівник отримав тілесні ушкодження і перебуває в лікарні.

Ще один лист направили прокурору області – з вимогою взяти розслідуваня події під особливий контроль слідчого управління МВС й обласної прокуратури.

Як повідомили управлінні МВС в області, відомості за фактом, що представники «Правого сектору» насильно вивели з адміністративного приміщення начальника управління юстиції та помістили його у сміттєвий контейнер і провезли вулицями Івано-Франківська, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вони розглядаються як хуліганські дії.

Як сказав у коментарі Радіо Свобода представник «Правого сектора» Андрій Подільський, акція «Чистий четвер» була санкціонована, саме він подавав заявку на її проведення. «Вважаю, що оскільки міліція не втручалася в наші дії, то в них не було порушення закону», – зазначив Подільський. Він також повідомив, що кілька активістів, в тому числі і він, отримали повістки в міліцію.

Івано-франківці неоднозначно сприйняли таку «люстрацію» керівника управління юстиції, багато хто не погоджується з такими формами протесту.

XS
SM
MD
LG