Доступність посилання

ТОП новини

Колишній оператор ATR: на допит були доставлені ще шість людей


Амет Умеров
Амет Умеров

Колишній оператор кримськотатарського каналу ATR Амет Умеров повідомив, що, крім нього, 11 квітня на допит в Центр з протидії екстремізму були доставлені ще 6 людей. Про це він розповів у коментарі кореспонденту сайту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Крім мене, там сиділо ще шість осіб, у яких конфіскували комп'ютери, ноутбуки, відеотехніку. Двоє з них були схожі на кримських татар», – сказав він.

Умеров повідомив, що з обшуком до нього додому прийшли близько 7 ранку. Представники центру з протидії екстремізму шукали вибухові речовини, холодну і вогнепальну зброю. Також вони перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері Умерова

Після обшуку його відвезли в сімферопольське управління центру з протидії екстремізму, де відбувся допит.

За словами Умерова, співробітників центру цікавили зв'язку Амета з якимсь Олексієм Рябініним, з яким він нібито листувався в соціальних мережах. Сам Умеров стверджує, що ця людина йому не знайома, і в ході перевірки комп'ютерів листування з ним не виявили.

Як повідомило кореспонденту Крим.Реалії поінформоване джерело, центр з протидії екстремізму збирає інформацію про сімферопольця Олексія Рябініна, який нещодавно нібито підірвався на саморобному вибуховому пристрої. За версією представників центру «Е», він нібито планував здійснити теракти в Криму на 9 травня.

Після допиту Амета Умерова відпустили. Кілька років тому Умеров працював оператором телеканалу ATR. Зараз займається зйомкою весіль.

XS
SM
MD
LG