Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про 21 обстріл із боку бойовиків у суботу


Проросійський сепаратист біля аеропорту Донецька (архівне фото)
Проросійський сепаратист біля аеропорту Донецька (архівне фото)

Штаб АТО заявляє про 21 обстріл позицій українських військових у суботу з боку сепаратистських угруповань на сході України. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Міноборони.

«Проросійські незаконні збройні формування не припиняли збройні провокації, загалом провівши 21 обстріл позицій наших військ, здебільшого – зі стрілецької зброї», – поінформували у відомстві.

Бойові зіткнення у суботу тривали і на Луганщині, і на Донеччині.Зокрема, за даними Міноборони і штабу АТО, у суботу бойовики випустили 19 мін по позиціях сил АТО в районі населеного пункту Сокольники на Луганщині. «У тому числі, 4 рази – з мінометів калібру 120 міліметрів. Близько 7-ї ранку українські позиції були обстріляні з танка», – йдеться у повідомленні. Поблизу населеного пункту Сизе сепаратисти застосували протитанковий ракетний комплекс.

«На Донеччині ворог обстріляв українські позиції зі стрілецької зброї в районі Красногорівки, двічі – в районі Опитного і Широкиного. Крім того, поблизу Пісків терористи двічі застосували по позиціях наших військ міномети, а в районі Авдіївки – зенітну установку», – повідомляють у штабі АТО.

Сайти сепаратистів у суботу звинувачували у провокаціях і порушенні мінських домовленостей українських військових. Бойовики заявляють, що відкривають вогонь лише у відповідь.

XS
SM
MD
LG