Доступність посилання

ТОП новини

Росія планує збільшити присутність на Донбасі – Федичев


Російський прапор на танку сепаратистів, Донеччина (архівне фото)
Російський прапор на танку сепаратистів, Донеччина (архівне фото)

Росія планує збільшити присутність своїх військ біля кордону з Україною і в тих районах Донбасу, що наразі під контролем бойовиків. Про це у суботу повідомив заступник командувача АТО Валентин Федичев.

«Заплановано нарощування чисельності російських «найманців-добровольців», збільшення до 500 одиниць кількості танків, ББМ, а також артилерійських систем. Також заплановано відкрите введення «миротворчих бригад», – зазначив він.

Валентин Федичев також розповів, що російські військові вже перебувають на сході України. «15-та окрема мотострілецька бригада Збройних сил РФ (місце постійної дислокації – смт. Рощинський Самарської області). Бригада зветься «миротворчою», входить до складу 2-ї армії Центрального військового командування. Її підрозділ – давно на території України в районі Луганська» , – навів приклад представник керівництва штабу АТО.

За даними штабу, наразі у Горлівці зосереджено близько 150 одиниць ББМ і 2-2,5 тисячі бойовиків, у Дебальцеві – 60 одиниць ББМ і понад 800 бойовиків, у Вуглегірську – 80 одиниць ББМ і понад 1500 бойовиків, у Єнакієві – 80 одиниць ББМ і 400-600 сепаратистів.

«Нарощування наступальних угруповань на Донецькому напрямку триває», – заявив Валентин Федичев.

Підтвердження цієї інформації від спостерігачів ОБСЄ немає. Російська сторона, а також представники бойовиків цю заяву поки не коментували. Раніше цього тижня сепаратисти на своїх сайтах звинувачували українських військових у порушенні мінських домовленостей і підготовці наступу.

XS
SM
MD
LG