Доступність посилання

ТОП новини

Обама залишається оптимістом у питанні ядерної угоди з Іраном


Президент США Барак Обама заявив, що оптимістично сприймає хід діалогу для досягнення угоди, яка передбачає оьбмеження ядерної програми Ірану в обмін на скасування міжнародних санкцій. Обама сказав журналістам на саміті обох Америк у Панамі, що угода буде укладена – попри жорсткі висловлювання, виголошені цього тижня верховним лідером Ірану Алі Хаменеї.

9 квітня Хаменеї заявив, що «ані підтримує, ані виступає проти» угоди Ірану і шести світових держав. «Вся суть у деталях, може бути так, що оманлива інша сторона прагне обмежити нас у деталях», – наголосив аятолла Алі Хаменеї

Обама відзначив, що його не здивувала реакція Хаменеї, і пояснив, що Іран має власну політику в цьому питанні і прихильників «жорсткої лінії», які також мають бути задоволені. На думку Обами заявив, остаточна угода може досягти мети, задовольнивши при цьому іранську «гордість».

На початку квітня світові держави та Іран досягли у Швейцарії рамкової угоди щодо ядерної програми. Сторони домовилися до 30 червня укласти остаточні домовленості. Представники іранської влади наполягають, що санкції проти Тегерана мають бути зняті, тільки-но буде укладена остаточна угода. У Вашингтоні вважають, що послаблення обмежень має бути поступовим.

XS
SM
MD
LG