Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ фіксує поновлення боїв на схід від Маріуполя


Озброєний бойовик угруповання «ДНР» їде автомобілем у Широкиному, 20 березня 2015 року
Озброєний бойовик угруповання «ДНР» їде автомобілем у Широкиному, 20 березня 2015 року

Після триденного періоду відносного затишшя в околицях Широкиного спостерігачі ОБСЄ, що перебували на східній околиці контрольованого урядовими силами Бердянського (це за 2 кілометри на захід від контрольованого угрупованням «ДНР» Широкиного), почули стрільбу з розташованого неподалік танка. Про це йдеться в поширеному сайтом ОБСЄ звіті Спеціальної моніторингової місії.

За оцінками спостерігачів, 11 квітня о 18:35 «постріли пролунали з території, контрольованої урядом, приблизно за 500 метрів від їхньої позиції і вразили цілі у Широкиному або поруч із ним».

Після того, як спостерігачі залишили цю зону, вони почули звуки стрілецької зброї і кулеметний вогонь між силами, що перебували в Бердянському і Широкиному.

Вогонь у районі Бердянського і Широкиного почули також спостерігачі, що перебували в Маріуполі. За їхніми оцінками, бій тривав близько трьох годин.

Спільний українсько-російський центр контролю і координації режиму припинення вогню на підставі спостережень своїх співробітників у Безіменному підтвердив повідомлення спостерігачів ОБСЄ і додав до них, що під час інтенсивного бою також застосовувалася артилерія (Безіменне в ОБСЄ помилково помістили між Широкиним і Бердянським, насправді – за більш як 10 кілометрів на схід від Широкиного, на території,контрольованій угрупованням «ДНР» – ред.).

Цей спільний центр також повідомив із посиланням на дані угруповання «ДНР» про невстановлену кількість жертв серед цивільних у Широкиному.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може ані підтвердити, ані спростувати ці повідомлення, оскільки представники угруповання «ДНР» 11 квітня не допустили спостерігачів до Широкиного.

Село Широкине, що за 20 кілометрів від Маріуполя, протягом останніх місяців було місцем запеклих боїв. Інтенсивні сутички тривають і біля Донецького аеропорту та сусідніх із ним наслених пунктів. У цих та інших порушеннях режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, що передбачено Мінськими домовленостями, сторони звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG