Доступність посилання

ТОП новини

У кримському сафарі-парку «Тайган» леви вийшли на свободу


У кримському сафарі-парку «Тайган», що у місті Білогірськ, у суботу, 11 квітня, відбулось технічне звільнення левів за межі вольєра.

Як розповів директор парку Олег Зубков, після того, як левів випускають, вони починають ділити територію та змагатися за самиць. Ватажком усієї зграї є лев на прізвисько Лорд, якому наразі 23 роки, повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

На думку Зубкова, найближчим часом цей лев може втратити статус ватажка через свій вік. У зграї є і молодші леви, які претендують на лідерство. Наприклад, лев на прізвисько Цезар.

Після звільнення між цими тваринами відбулась бійка. Лорд отримав травму, на його морді було помітно кров. Також тут є лев на прізвисько Артист. Він, за словами Зубкова, не любить людей і боїться вступати у бійку, оскільки до того, як потрапити до сафарі-парку, він 10 років виступав у цирку.

«У нього залишились неприємні спогади про той період, тому він поводиться обережно», – зазначив директор «Тайгану».

У день звільнення левів працівники парку приготували їм близько 200 кілограмів сирого м’яса. При цьому добова норма на всіх левів становить 550 кілограмів. Незважаючи на труднощі з поставками продуктів, тварини цього року будуть забезпечені всім необхідним, запевняє Зубков.

У кримському сафарі-парку леви ділять територію
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

XS
SM
MD
LG