Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на етнофестивалі збирають кошти на безпілотник для бійців АТО


У Дніпропетровську просто неба триває фестиваль «Козацька паска», під час якого збирають гроші на потреби армії, зокрема – на аптечки, спорядження і безпілотник. Фестиваль проводять активісти громадських організацій та волонтери, передає кореспондент Радіо Свобода.

Майстри та волонтери збирають кошти для допомоги армії, продаючи вироби ручної роботи та домашню кулінарію, яку вони виготовляють і для бійців, – сухі борщі та супи, мелене сало тощо.

«Я зроблю акцент на двох моментах – це барахолка, яка народилася з приватної ініціативи. Ми продаємо все, що вдома «погано лежить», а виручені гроші віддаємо волонтерам. Другий момент – наш інтернет-проект, що діє в соцмережах, «Благодійний арт-майданчик». Ми проводимо аукціон витворів народної творчості, прикладного мистецтва, майстрів хенд-мейд, гроші теж віддаємо волонтерам», – сказала координатор «Благодійного арт-майданчика» і «барахолки» Анна Сумська.

Також проект має ще одну соціальну мету – розвиток периферії Дніпропетровська, тобто проведення заходів культури не тільки в центрі міста, а й у спальних районах. «Це – для людей, що живуть у спальних районах, щоб, не виходячи зі свого району, вони могли опинитися на святі», – сказала волонтерка Ольга Голубєва.

У програмі фестивалю – розважальні та пізнавальні заходи: розпис писанки з пап’є-маше висотою в 1,2 метра, виступи народних і дитячих колективів, майстер-класи майстрів декоративно-прикладного мистецтва, частування традиційними стравами – кулішем та узваром тощо. Деякі люди прийшли на фестиваль у вишиванках, усім охочим майстрині нанесли патріотичний аква-грим, запропонували одягти патріотичні «фенічки».

Фестивалю «Козацька Паска» передувала толока: напередодні Великодня десятки дніпропетровців прибрали сміття й упорядкували територію поблизу Дніпра, де відбувається захід.

XS
SM
MD
LG