Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував керівника «Укрспецзему» з можливістю внесення застави


©Shutterstock
©Shutterstock

Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівнику державного підприємства «Укрспецзем» та її спільнику з Державного земельного агентства України, які отримали 100 тисяч доларів США за виділення двох земельних ділянок на Київщині. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Суд визначив для затриманих запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю внесення застави у розмірі 2,35 мільйони гривень кожному.

Колишні чиновники підозрюються в одержанні неправомірної вигоди (частина 4 статті 368 Кримінального кодексу України).

25 березня під час засідання Кабміну, яке транслювали в прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Їм інкримінують організацію злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Пізніше суд застосував щодо Бочковського та його заступника Стоєцього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Колишні чиновники можуть бути звільнені від тримання під вартою у разі внесення застави у сумі понад мільйон гривень. Стоєцького звільнили, він вніс заставу. Також того ж дня звільнили Бочковського.

Президент України Петро Порошенко вважає, що необхідно вилучити можливість звільнення під заставу підозрюваних у корупції.

XS
SM
MD
LG