Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ підтверджує поранення журналіста російського каналу «Звезда» біля Широкина


Проросійський сепаратист біля Широкина (архівне фото)
Проросійський сепаратист біля Широкина (архівне фото)

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) підтверджують інформацію про поранення журналіста російського телеканалу «Звезда» біля села Широкине, що на Донеччині. Як зазначила представник прес-центру СММ ОБСЄ Ірина Гудима у коментарі Радіо Свобода, журналіст Андрій Лунєв справді підірвався на розтяжці, але медики місії надали йому всю необхідну допомогу і наразі він доправлений у лікарню.

«Це – ще одне підтвердження того, що вся ця зона настільки небезпечна як для людей, які живуть у цьому селі, так і журналістів і будь-кого, хто туди приїжджає. Там дуже багато нерозірваних снарядів», – зазначила вона і додала, що у цій місцевості вільно пересуватися можна лише основними шляхами, а журналіст російського каналу, ймовірно, дещо відступив від стежки, якою можна було йти.

Водночас, за словами Ірини Гудими, підтвердити інформацію російських ЗМІ, нібито по журналістах відкрили прицільний вогонь, у місії ОБСЄ не можуть. Ірина Гудима зазначила, що у районі села Широкине місія зафіксувала перестрілку між сторонами протистояння.

У вівторок місія ОБСЄ і спільний центр контролю і координації режиму припинення вогню інспектували ситуацію біля Широкина, що на маріупольському напрямку.

Російські ЗМІ раніше повідомили, нібито у момент, коли пораненому журналісту телеканалу «Звезда» почали надавати допомогу, по присутніх на місці відкрили прицільний вогонь українські силовики.

XS
SM
MD
LG