Доступність посилання

ТОП новини

Президент вітає рішення Канади про військову тренувальну місію в Україні


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко привітав рішення уряду Канади започаткувати військову тренувальну місію в Україні.

«Ця ініціатива – черговий вагомий крок Канади, спрямований на дієву підтримку незалежності і територіальної цілісності нашої держави», – написав він у фейсбуці.

Порошенко висловив вдячність «дружньому канадському народові за солідарність з українцями у нашій боротьбі за вільну і демократичну державу».

«Переконаний, що посилення обороноздатності України – запорука миру не лише в нашій державі, але й глобальної безпеки на євроатлантичному просторі», – заявив президент.

Раніше у вівторок, 14 квітня, уряд Канади оголосив, що направить до України близько 200 військових інструкторів, які навчатимуть українських військовиків тактиці ведення бою і розмінуванню. Разом із військовими зі США й Великої Британії канадці допомагатимуть Україні «в її зусиллях, щоб зберегти суверенітет, безпеку і стабільність за умов агресії Росії», мовиться в повідомленні.

Інструктори прибудуть до України цього літа і працюватимуть там до 31 березня 2017 року. Серед тем навчання – знешкодження вибухових пристроїв і боєприпасів, тактика військової поліції, польова медицина, безпека польотів авіації, модернізація тилового забезпечення, тактика ведення бою індивідуально і в підрозділах. Навчання мають відбуватися на Яворівському полігоні на Львівщині і в центрі розмінування Міністерства оборони України в Кам’янці-Подільському – усе на заході України, більш як за тисячу кілометрів від зони бойових дій на сході.

XS
SM
MD
LG