Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ пропонує демілітаризувати Широкине – прес-центр АТО


Представники місії ОБСЄ, українські і російські офіцери зі Спільного центру контролю та координації у селищі Широкине, кінець березня 2015 року
Представники місії ОБСЄ, українські і російські офіцери зі Спільного центру контролю та координації у селищі Широкине, кінець березня 2015 року

Представники Спільного центру контролю та координації (СЦКК) з питань припинення вогню на Донбасі та інспекційна група Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні опрацювали питання демілітаризації селища Широкине Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО за підсумками робочої поїздки до Широкина представників української сторони у Спільному центрі.

«Спільно з інспекційною групою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та представниками російської частини СЦКК офіцери відвідали територію, яка останнім часом найбільш інтенсивно зазнавала обстрілів. Вивчення ситуації на місці дозволило визначити практичні кроки, спрямовані на безумовне дотримання сторонами режиму припинення вогню», – зазначили у штабі.

Крім того, після поїздки заступник голови місії ОБСЄ Александр Гуґ підготував пропозицію щодо демілітаризації Широкина та прилеглих районів, мовиться в повідомленні.

Селище Широкине розташоване за 20 кілометрів на схід від Маріуполя, його більша частина контролюється бойовиками угруповання «ДНР». Протягом останнього місяця цей населений пункт є ареною інтенсивних боїв із застосуванням озброєнь, які мали бути відведені за досягнутими 12 лютого в Мінську домовленостями.

XS
SM
MD
LG