Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман відмовився звільняти голову парламентського комітету Мартиненка


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не бачить підстав для відкликання народного депутата України Миколи Мартиненка («Народний фронт») з посади голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Про це йдеться у офіційній відповіді на депутатський запит Сергія Лещенка («Блок Петра Порошенка»).

«Я як голова Верховної Ради України офіційно не отримував документів від органів державної влади України та органів державної влади інших держав, які б підтверджували факти, зазначені у вашому листі», – мовиться у відповіді голови Верховної Ради народному депутатові Лещенку, повідомляє Радіо Свобода.

Сергій Лещенко звернувся до голови Ради з депутатським зверненням щодо відкликання з посади голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Миколи Мартиненка у зв’язку порушенням проти нього кримінальної справи.

Мартиненко перебуває під слідством у Швейцарії за хабарництво. Порушення справи проти народного депутата України прокуратура Швейцарії підтвердила в спосіб, дозволений законами Швейцарської Конфедерації – без згадування прізвища підозрюваної особи.

30 грудня 2014 року чеська газета Právo повідомила, що справу в Швейцарії відкрито проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Škoda JS.

Журналісти з’ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабара в розмірі 30 мільйонів франків. Сам народний депутат називає справу проти себе «нісенітницею».

XS
SM
MD
LG