Доступність посилання

ТОП новини

«Група семи» закликає Україну до реформ


Учасники зустрічі в Любеку – голови зовнішньополітичних відомств країн «Групи семи» і Євросоюзу, 15 квітня 2015 року
Учасники зустрічі в Любеку – голови зовнішньополітичних відомств країн «Групи семи» і Євросоюзу, 15 квітня 2015 року

«Група семи» промислово розвинених держав наголосила на важливості змістовних і дієвих структурних реформ в Україні, мовиться в заяві міністрів закордонних справ держав-учасниць.

Зокрема, це стосується конституційної реформи з особливим наголосом на децентралізації й реформі місцевого самоврядування і подальшої боротьби з корупцією, заявили учасники зустрічі голів МЗС США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Японії й Канади.

Вони високо оцінили відданість уряду України здійсненню широкосяжних і тривких реформ і висловили Україні підтримку в подоланні економічної кризи й відбудові її економіки.

Міністри також закликали Київ продовжити успішне втілення цієї широкої програми реформ, які б відповідали умовам МВФ, програми Світового банку для України і Угоді про асоціацію з ЄС.

«І програма реформ, і її швидке втілення посилять довіру до економіки України і політичну рішучість здійснювати подальші реформи», – мовиться в комюніке зустрічі міністрів закордонних справ країн «Групи семи».

Становище в Україні було однією з головних тем цієї зустрічі в німецькому місті Любеку.

Її учасники також, серед іншого, закликали Росію використати її вплив на сепаратистів в Україні, щоб домогтися від них виконання мінських домовленостей, висловили сподівання, що Москва вживе дієвих заходів, щоб припинити підтримку сепаратистів із російського боку кордону з Україною, і нагадали, що можливе скасування санкцій проти Росії пов’язане з повним виконанням нею мінських домовленостей і повагою Москви до суверенітету України. Також міністри повторили, що засуджують незаконну анексію Росією українського Криму на порушення міжнародного права і повторили, що не визнають цієї анексії і продовжать застосовувати накладені через неї санкції.

XS
SM
MD
LG