Доступність посилання

ТОП новини

Путін вважає санкції Заходу шансом для Росії «вийти на нові рубежі»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що економічні санкції Заходу проти Росії і санкції Росії у відповідь є можливістю для країни «виходити на нові рубежі розвитку». Про це він заявив під час прямої лінії з громадянами, що триває в ефірі російського телебачення у четвер.

«Щодо того, чи довго триватимуть санкції, я сказав би: нам не те, щоб терпіти треба, нам треба використовувати ту ситуацію, яка складається у звʼязку з санкціями для того, щоб виходити на нові рубежі розвитку. Ми, може, і не робили б цього. Те саме імпортозаміщення – ми змушені робити, будемо, і, я сподіваюся, що це приведе до розвитку високотехнологічних галузей економіки швидше, ніж це було раніше», – зазначив президент Росії.

«У нас був зайнятий ринок для наших сільгоспвиробників, всередині самої Росії, особливо після вступу нашої країни у СОТ. А тепер ми його очистили. Так, це має і негативні наслідки з точки зору внеску в інфляцію, продовольчі і товарні групи. Це правда, тут доведеться потерпіти, але зростання внутрішнього сільгоспвиробництва неминуче», – додав Путін.

«Власне виробництво, забезпечення продовольчої безпеки надзвичайно важливі. Але чи вдавалися б ми до таких дій у відповідь, якби не було санкцій? Ні. А зараз ми це зробили», – заявив президент Росії.

Напередодні Рада федерації Росії схвалила зміни до державного бюджету на 2015 рік. У новому документі очікувані доходи зменшені, а видатки збільшені. Прогнозований дефіцит бюджету збільшили до 83 мільярдів рублів.

XS
SM
MD
LG