Доступність посилання

ТОП новини

Італійські анімалісти вимагають від України розслідувати загибель собак на Київщині


Демонстранти біля посольства України в Римі, 16 квітня 2015 року
Демонстранти біля посольства України в Римі, 16 квітня 2015 року

Італійські захисники тварин вимагають від влади України розслідувати пожежу у притулку для тварин на Київщині, де минулої неділі загинули понад 70 собак. Із закликами до справедливого розслідування та покарання винних анімалісти пікетували посольство України в Римі.

«Ми, європейські громадяни, просимо у держави, яка прагне стати частиною Європи, пролити світло на цей ганебний факт, що свідчить про високий рівень безкультур’я та беззаконня», − мовиться у зверненні анімалістів до посла України в Італії.

Близько півсотні маніфестантів висловили солідарність своєму співвітчизникові Андреа Чистерніно, власникові згорілого притулку для тварин Rifugio Italia. Активісти-захисники тварин принесли до посольства жалобний вінок та 76 меморіальних табличок із картону на вияв пам’яті про 76 загиблих псів. На переконання учасників пікету, притулок для тварин підпалили умисно.

«Ми не виступаємо проти українського народу, ми знаємо про його страждання і війну з Росією, але ми вимагаємо справедливості. Права людини і права тварин мають бути рівними», − наголосив у коментарі для Радіо Свобода Вальтер Капорале, голова асоціації Animalisti Italiani Onlus.

За його словами, в Україні є гарні закони щодо захисту тварин, але на практиці вони не діють. Маніфестанти вимагали, зокрема посилити законодавство стосовно захисту безпритульних тварин, щоб унеможливити полювання на них так званих доґ-хантерів.

Делегацію анімалістів прийняв посол України в Італії Євген Перелигін. Він засудив факт пожежі та загибелі тварин і повідомив, що українські правоохоронці розслідують причини цієї події.

12 квітня поблизу села Лісовичі Київської області у притулку згоріли живцем понад 70 тварин. Власники притулку вважають, що собак підпалили умисно мешканці села. За даними попереднього розслідування, загорівся трав’яний настил, і вогонь перекинувся на вольєри з тваринами.

XS
SM
MD
LG