Доступність посилання

ТОП новини

Радник Авакова сумнівається, що вбивства Калашникова і Бузини розкриють швидко


Депутат Верховної Ради Антон Геращенко
Депутат Верховної Ради Антон Геращенко

Депутат Верховної Ради, член колегії МВС і радник міністра Арсена Авакова Антон Геращенко має сумніви у швидкому розкритті убивств депутата парламенту п’ятого скликання Олега Калашникова та журналіста Олеся Бузини. Про це Геращенко заявив в ефірі програми «Право на владу» телеканалу «1+1».

«Двоє людей чекали поруч із будинком, двоє людей вбивали з контрольним пострілом, по п’ять куль потрапило в кожного з них. Однак говорити про те, що це могли зробити одні і ті ж люди, передчасно. Те, що ці люди могли координуватися, якщо це доведе слідство, тоді ми про це будемо заявляти остаточно», – наголосив радник міністра внутрішніх справ Авакова.

15 квітня у Києві був убитий депутат Верховної Ради п’ятого скликання Олег Калашников, 16 квітня – журналіст Олесь Бузина. Обидві публічні особи, відомі проросійськими поглядами, були розстріляні поруч зі своїми помешканнями.

Президент України Петро Порошенко вимагає швидкого і прозорого розслідування цих убивств. Про це глава держави заявив під час зустрічі з виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ Василем Паскалом.

Президент Росії Володимир Путін, під час телевізійного шоу з яким загинув Бузина, у прямому ефірі одразу назвав це «не першим політичним убивством» в Україні.

Сполучені Штати засудили ці убивства і закликали до відкритого розслідування злочинів.

XS
SM
MD
LG