Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд відмовився відкласти розгляд скарги Савченко – адвокат


Надія Савченко у Басманному суді Москви
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Басманний суд Москви відмовився відкласти розгляд скарги захисту української льотчиці Надії Савченко, повідомляє адвокат Микола Полозов.

За його словами, суд також відмовився викликати представників Мін'юсту та МЗС Росії як фахівців.

Суд розглядає скаргу адвокатів Надії Савченко з вимогою закрити порушену проти неї справу. За словами Полозова, судове засідання розпочалося з запізненням на понад півтори години.

Напередодні один із адвокатів Савченко Ілля Новіков повідомив, що експертизі не вдалося довести авторство записів, які Слідчий комітет Росії раніше називав «беззаперечними доказами» причетності Надії Савченко до вбивства російських журналістів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає. Її захист наполягає, що влітку минулого року Надію Савченко викрали з території України.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування.

XS
SM
MD
LG