Доступність посилання

ТОП новини

Посли США і Швейцарії відвідують благодійний центр для вимушених переселенців


Вимушених переселенців можуть виселити з благодійного центру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

Вимушених переселенців можуть виселити з благодійного центру

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененберґер відвідали київський некомерційний центр «Батьківська турбота», зареєстрований як благодійний фонд. Центр опікується дітьми, що втратили батьків чи домівки, а з 2014 року – ще й родинами переселенців зі сходу та півдня України. Він існує саме завдяки благодійним внескам громадян із цих країн та допомозі волонтерів.

За словами Шененберґера, «над закладом збираються хмари».

«Є намагання відібрати цю власність у фонду. Це матиме негативні наслідки для соціальної роботи центру. Це питання слід вирішити згідно зі стандартами міжнародного права. Адже якщо інвестори вкладають у якесь приміщення гроші – вони мають бути впевнені, що ці приміщення залишаться у їхній власності», – каже швейцарський посол.

Наразі суд розглядає можливість передати територію центру «Батьківська турбота» у власність Фонду державного майна. Генеральна прокуратура пояснює це тим, що теперішні власники придбали його незаконно. Утім, юрисконсульт фонду стверджує, що має потрібні документи. Дирекція розраховує на те, що долю територій центру, який розташований у Пущі-Водиці, вирішить далі Європейський суд із прав людини.

«Батьківська турбота» купила цю територію у 2002 році. Зараз на ній міститься центр для дітей-сиріт та переселенців. Загалом тут мешкають 10 дорослих та 29 дітей.

XS
SM
MD
LG