Доступність посилання

ТОП новини

Кримський бізнесмен Зубков: місце моїм паркам у «російському Криму»


Кримський бізнесмен Олег Зубков
Кримський бізнесмен Олег Зубков

Кримський підприємець, власник ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Олег Зубков заявляє, що не покидатиме «російський Крим» і не переїжджатиме до материкової України.

«Одному із журналістів України, перебуваючи під впливом сильних емоційних почуттів, які я отримав від припису щодо знесення автопарковок перед Ялтинським зоопарком «Казка» я сказав, що очевидно, час розглядати альтернативні пропозиції щодо будівництва зоопарків, які надходять до мене зокрема і з України. Журналіст інтерпретував мої слова, як повернення в Україну», – йдеться у заяві Зубкова, опублікованій у суботу, 19 квітня.

«Чутки про мій переїзд до України сильно перебільшені. Місце моїм паркам, як нинішнім, так і майбутнім, у рідному для мене російському Криму», – говорить Зубков.

Він наголошує, що наразі про офіційне закриття його парковок у Криму немає.

«Більше того, міський голова Ялти учора розібрався у ситуації щодо приписів щодо знесення парковок побіля зоопарку і назвав його провокацією з боку міської архітектури. Таким чином, мої висновки, що це робить міська влада не підтвердилися. Мені дадуть право дооформити всі необхідні документи щодо цих автопарковок», – каже кримський бізнесмен.

Повідомлення так званого кримського «Россельхознадзора» щодо контрабандного ввезення Зубковим з Європи до Криму 255 тварин, він називає «брехливим і замовним».

«Абсурд сьогоднішньої ситуації полягає у тому, що в Україні я оголошений сепаратистом і посіпакою окупантів, а у рідному Криму я офіційно оголошений контрабандистом», – зазначає Зубков.

16 квітня в інтерв’ю «Крим.Реалії» Олег Зубков заявив, що через переділ власності у Криму готовий залишити свій бізнес на півострові і перебратися на материкову Україну. Як приклад він навів ситуацію навколо своїх об’єктів, які, за його словами, піддаються тиску з боку влади. Останнім випадком, сказав Зубков, є отримання припису з управління архітектури Ялти про необхідність зносу двох автопарковок перед зоопарком «Казка» у Ялті.

9 квітня у «Россельнадзорі» заявили про виявлення у кримському парку левів «Тайган» незаконно ввезених тварин, які можуть бути носіями небезпечних хвороб. За цими даними, на територію півострова через митницю в обхід ветеринарного нагляду на пропускному пункті «Армянськ» була ввезена «велика партія екзотичних тварин, які несуть загрозу епізоотичної ситуації у Криму, а також життю і здоров’ю людей». Зубков зазначені звинувачення спростував на прес-конференції, продемонструвавши документи, що підтверджують його правоту.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG