Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку й Сирії обстріляли позиції бойовиків угруповання «Ісламська держава»


Дим піднімається над містом Байджи, де іракські проурядові сил ведуть операцію проти бойовиків «Ісламської держави», 16 квітня 2015
Дим піднімається над містом Байджи, де іракські проурядові сил ведуть операцію проти бойовиків «Ісламської держави», 16 квітня 2015

В Іраку й Сирії військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, 17 квітня завдали 20 авіаударів по позиціях бойовиків радикального угруповання «Ісламська держава».

Об’єднані оперативні сили, які ведуть операцію проти «Ісламської Держави», повідомили про сім авіаударів в Сирії і 13 в Іраку. При цьому, зазначають силовики, союзники використовували винищувачі, штурмовики й безпілотними.

За даними силовиків, 18 квітня іракські військові відновили контроль над більшою частиною нафтопереробного заводу в місті Байджі, що на півночі Іраку. Цього тижня бойовики «Ісламської Держави» наступали, проте ця втрата перервала смугу їхніх перемог.

Повстанці захопили завод минулого тижня, заволодівши кількома установками й цистернами.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» діє в кількох країнах; зокрема, воно захопило значні території в Іраку, а також у Сирії, де з 2011 року триває збройний конфлікт. У Сирії екстремісти «Ісламської держави» воюють і проти сирійської влади, і проти збройної опозиції до неї – і поміркованої, і менш радикальної ісламістської.

XS
SM
MD
LG