Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині біля Авдіївки бойовики обстріляли сили АТО з «Градів» – штаб


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

На Донеччині поблизу міста Авдіївка бойовики обстріляли українських військових із реактивних систем залпового вогню «Град», повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З боку станції Ясинувата незаконні збройні формування здійснили по наших позиціях два залпи по 7 ракет кожний. Ця зухвала акція вкотре засвідчила повне небажання бандформувань дотримуватися положень Мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь від лінії розмежування та режиму припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зауважують останнім часом сепаратисти постійно застосовують по українських позиціях артилерію калібром понад 100 міліметрів.

Сьогодні з опівночі до 18:00 проросійські бойовики провели 32 обстріли позицій українських військових, значна частина з яких – з мінометів калібром 120 міліметрів, а з 16:33 до 16:40 бойовики вели вогонь по одному із опорних пунктів українських військ з 152-міліметрової гаубиці, повідомляють у штабі АТО.

Водночас сепаратисти угруповання «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілі Донецька.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG