Доступність посилання

ТОП новини

Ємен: щонайменше 27 людей загинули в результаті бойових дій в місті Таїз


Під час повітряного удару в місті Таїз, 17 квітня 2015 року
Під час повітряного удару в місті Таїз, 17 квітня 2015 року

Медики повідомляють, що щонайменше 27 людей загинули в місті Taїз на південному заході Ємену в результаті зіткнень з повстанцями 18 квітня.

Місцеві жителі кажуть, що вночі в місті на південному заході Ємену було чутно вибухи і стрілянину, так як сили президента країни Абед-Раббо Мансура Хаді билися з проіранськими шиїтськими повстанцями руху Хуті.

Дев’ятнадцять повстанців, четверо солдатів з пропрезидентських військ і чотири інших бійці були вбиті.

17 квітня Саудівська Аравія здійснила повітряні удари на президентський палац у Taїзі, третьому за величиною місті в Ємені, і на займані позиції спеціальних підрозділів, лояльних до екс-президента Алі Абдалли Салеха сил, який став на сторону Хуті.

У Ємені шиїтське угруповання «Ансар-Аллах», більше відоме як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті, що діє ще з 2004 року, останнім часом різко розширило захоплені ним території, змусивши уряд країни до втечі. Нині воно контролює західну, густо населену третину Ємену зі столицею Саною і другим найбільшим містом Аденом; урядові країни нині підконтрольні території в центрі й на сході країни, що їх значною мірою складають пустелі.

Це угруповання, як вважають, діє за підтримки шиїтського Ірану; Тегеран і саме це угруповання заперечують такий зв’язок.

Проти повстанців Хуті ведуть воєнну кампанію на підтримку уряду Ємену кілька сунітських держав Перської затоки на чолі з Саудівською Аравією.

XS
SM
MD
LG