Доступність посилання

ТОП новини

Силовики у Москві затримали чотирьох опозиціонерів за пікети проти режиму Путіна


Один із цілої низки одиночних пікетів у центрі столиці Росії. Москва, 19 квітня 2015 року
Один із цілої низки одиночних пікетів у центрі столиці Росії. Москва, 19 квітня 2015 року

На вулиці Тверській у центрі Москви силовики затримали чотирьох російських опозиційних активістів, які брали участь в неділю у так званих «одиночних пікетах».

Як передає Російська редакція Радіо Свобода, затриманими є Павло Кузнєцов, Михайло Лашкевич, Віктор Андрєєв та Ірина Калмикова. За цим повідомленням, Кузнєцов тримав плакат, на якому було написано «Путін – це Гітлер сьогодні».

«Одиночний пікет» – єдина в Росії форма протесту, яка не потребує дозволу органів влади. Рішення про організацію таких пікетів із наступним покладанням квітів на місці загибелі Бориса Нємцова опозиціонери ухвалили після того, як влада Москви заборонила провести «Марш миру і свободи» в центрі міста.

Раніше влада російської столиці попередила представників опозиції про відповідальність за спробу провести неузгоджену акцію. Як заявив керівник столичного департаменту регіональної безпеки та протидії корупції Олексій Майоров, мерія поінформувала правоохоронні органи, що акція в жодному форматі проводитися не може і попросила взяти ситуацію під контроль.

XS
SM
MD
LG