Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО у неділю зафіксували 8 обстрілів, всі – на Донеччині – прес-центр


Український військовий біля Дебальцева (архівне фото)
Український військовий біля Дебальцева (архівне фото)

Із опівночі до 18:00 неділі, 19 квітня, бойовики здійснили 8 обстрілів позицій сил антитерористичної операції, інформує прес-центр АТО. За даними штабу, обстріли тривали лише на Донеччині.

«На Донеччині з опівночі до 18-ї години злочинці провели 8 обстрілів, переважно зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів. Зокрема, вранці бандформування декілька разів обстріляли опорні пункти сил АТО поблизу селищ Опитне та Широкине та випустили декілька мін із 120-міліметрових мінометів по наших позиціях поблизу Попасної», – йдеться у повідомленні прес-центру АТО у «Фейсбуці».

«Вдень на Донеччині зазнали обстрілів позиції українських військ в районі населеного пункту Піски. По опорному пункту неподалік Авдіївки противник протягом 10 хвилин вів кулеметний вогонь», – зазначили у штабі.

У прес-центрі АТО також повідомили, що на Донеччині поблизу Лебединського українські підрозділи зафіксували проліт розвідувального безпілотника противника, що прямував у напрямку населеного пункту Саханка.

У прес-центрі АТО наголошують, що українські вояки відкривають вогонь лише у відповідь у разі, якщо обстріли становлять реальну небезпеку життю військовослужбовців.

На Луганщині у зазначений період обстрілів не відбулося.

Проросійські бойовики це повідомлення штабу АТО поки не коментували. Раніше цього тижня вони неодноразово звинувачували українських військових у порушенні Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG