Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині розпочинаються українсько-американські військові навчання


У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що в Яворівському районі Львівщини, відбудеться церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Безстрашний захисник-2015». Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У навчаннях візьмуть участь 290 десантників армії США та 900 українських військовослужбовців.

Росія висловлює обурення з цього приводу. Речник президента Путіна Дмитро Пєсков твердить, що прибуття американських інструкторів в Україну загрожує подальшою дестабілізацією ситуації в країні, зокрема, на сході, де українським військовим протистоять проросійські бойовики. Пєсков додає, що «присутність таких фахівців із третіх країн не сприяє врегулюванню конфлікту й формуванню сприятливої атмосфери».

Віце-президент США Джозеф Байден у середині березня розповів президентові України Петру Порошенку про рішення Барака Обами щодо проведення найближчим часом тренувань для українських військовослужбовців.

Київ також звертався до Вашингтона з проханням про надання сучасних озброєнь. Це рішення підтримують американські конгресмени, але допомогу постачанням летальної зброї досі блокує адміністрація президента США.

XS
SM
MD
LG