Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ відклала питання про повернення Росії права голосу – Полозов


Парламентська асамблея Ради Європи перенесла обговорення питання про повернення голосу російській делегації. Як повідомив адвокат українського штурмана Надії Савченко Микола Полозов, це питання вирішили розглядати у червні.

«Обговорення повернення голосу російській делегації вирішили перенести на червень. Нехай Пушков [голова російської делегації у ПАРЄ] і компанія помовчать і послухають розумних людей», – написав Полозов на своїй сторінці у Twitter.

Серед основних питань сесії ПАРЄ, яка відбудеться у Страсбурзі з 20 до 24 квітня, є зокрема політична і безпекова ситуація в Україні та її наслідки. 22 квітня ПАРЄ переглядатиме санкції проти офіційної делегації Російської Федерації, запроваджені через анексію Криму і роль Москви в дестабілізації на сході України.

ПАРЄ позбавила російську делегацію основних повноважень – права голосувати і брати участь у роботі деяких керівних органів Асамблеї. Це рішення діє до квітневої сесії. Відповідна резолюція була ухвалена на засіданні ПАРЄ 28 січня. У резолюції наголошується, що Росія «продовжує грубо порушувати міжнародне право» під час конфлікту в Україні.

XS
SM
MD
LG