Доступність посилання

ТОП новини

Суд виправдав Романа Ландіка у справі про побиття Коршунової у 2011 році


Роман Ландік, архівне фото
Роман Ландік, архівне фото

Сватівський районний суд Луганської області виправдав колишнього депутата Луганської міської ради Романа Ландіка у справі про побиття фотомоделі Марії Коршунової. Про це йдеться у рішенні суду за 4 лютого 2015 року, опублікованому в реєстрі судових рішень.

«Ленінським районним судом міста Луганськ 19 січня 2012 року при постановленні вироку внаслідок незнань про обставини, які виключають протиправність діянь ОСОБА_1 (Роман Ландик. – ред.), а саме, що він, застосовуючи до визнаною потерпілою по справі ОСОБА_5 ( Коршунової – ред.) фізичну силу, перебував в стані необхідної оборони, допущена помилка, внаслідок чого ухвалене незаконне рішення», – мовиться у рішенні Сватівського райсуду.

В рішенні суду також повідомляється, що Коршунова, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, о 2:30 4 липня 2011 року «вчинила конфлікт у приміщенні клубу «Баккара», у ході якого спочатку скинула зі столу стакан з рідиною та облила нею Ландіка, а коли той зажадав від неї вибачень, вилила в його обличчя горілку, після чого, використавши зближення екс-депутата з нею, скляним графином, який до цього заздалегідь підготувала для нанесення удару та спричинення тілесних ушкоджень, завдала йому удару по голові».

«Після нападу Ландик, перебуваючи у стані необхідної оборони, застосував силу до припинення її протиправних дій і наступного правомірного затримання та передачі Коршунової органам правопорядку як особи, що скоїла злочин», – мовиться у рішенні суду.

Марія Коршунова українським ЗМІ повідомила, що її ніхто на засідання суду не запрошував і про саме засідання не повідомляв.

«Сьогодні мені стало відомо про розгляд апеляційним судом Луганської області апеляційної скарги прокурора на виправдувальний вирок за звинуваченням Ландіка Романа за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України, де я є потерпілою», – зазначила Коршунова у коментарі ТСН.

У січні 2012 року Ленінський райсуд Луганська засудив Романа Ландіка, сина екс-регіонала і бізнесмена Володимира Ландіка, до 3 років позбавлення волі умовно з випробним терміном 2 роки за побиття Марії Коршунової, яке сталося в липні 2011 року в луганському ресторані «Баккара».

У грудні 2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних кримінальних справ залишив без змін вирок депутату Луганської міськради Роману Ландіку.

XS
SM
MD
LG