Доступність посилання

ТОП новини

Широкине обстрілюють з мінометів, стрілецької зброї та снайперської гвинтівки – штаб АТО


Проросійський бойовик, ілюстраційне фото
Проросійський бойовик, ілюстраційне фото

Біля селища Широкине сепаратисти двічі обстрілювали позиції українських військових із мінометів калібру 82 міліметри, а також із снайперської гвинтівки та стрілецької зброї, повідомляють у прес-центрі штабу АТО

«На Донеччині найбільш інтенсивний вогонь ворог вів біля Авдіївки, де противник 4 рази обстріляв позиції сил АТО із мінометів калібру 120 міліметрів, а також 1 раз із зенітної установки. 5 разів зазнали обстрілів наші позиції в районі населеного пункту Піски. Вночі противник тут застосував міномети калібру 82 міліметри, а надвечір – калібру 120 міліметрів. 4 рази злочинці вели вогонь в бік сил АТО неподалік Опитного із зенітної установки, кулеметів і автоматичних гранатометі», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Луганщині бойовики обстріляли український опорний пункт в районі населеного пункту Щастя із протитанкового гранатомету та снайперської гвинтівки.

Загалом з півночі до 18:00 вздовж лінії розмежування бойовики 20 разів порушили режим тиші, застосовуючи здебільшого стрілецьку зброю, констатують у штабі АТО.

Сепаратисти звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

Широкине останнім часом є місцем активних бойових дій попри оголошений режим припинення вогню, про що домовилися у лютому лідери України, Росії, Німеччини і Франції.

Представники Спільного центру контролю та координації (СЦКК) з питань припинення вогню на Донбасі та представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні пропонували демілітаризувати Широкине. Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко завив сьогодні, що ніякої демілітаризації Широкина не буде.

XS
SM
MD
LG