Доступність посилання

ТОП новини

Окупаційна влада Криму затримала оператора телеканалу ATR у «справі 26 лютого»


Оператор телеканалу ATR Ескендер Небієв
Оператор телеканалу ATR Ескендер Небієв

Оператор кримськотатарського телеканалу ATR Ескендер Небієв, у якого вдома 20 квітня відбувся обшук, затриманий у «справі 26 лютого», повідомила заступник генерального директора ATR Ліля Буджурова.

«Ескендеру інкримінують участь у мітингу 26 лютого», – написала Буджурова у Facebook.

Журналіст Осман Пашаєв повідомляє, що Небієв затриманий Слідчим комітетом Росії.

«Справу веде Булат Равільович Азізов. Тут, мабуть, особливий цинізм у тому, щоб справи проти кримських татар вели казанські (татари – ред.). Слідчий у справі – Павло Нікель. Теж молодець. Затримання після заходу сонця, як і рано вранці – як має бути», – написав він у Facebook.

Ескендера Небієва затримали ввечері 20 квітня після обшуку в його будинку. Раніше у справі 26 лютого був заарештований ще один кримський татарин – Алі Асанов.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходів протилежного спрямування були голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Після окупації Криму Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

В рамках його розслідування «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях» 29 січня 2015 року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім її продовжили до 19 травня.

XS
SM
MD
LG