Доступність посилання

ТОП новини

Силовики прийшли з обшуком до люстраторів з Міністерства юстиції


21 квітня слідчі прийшли з обшуком до начальника департаменту з люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко. Про це сама чиновниця поінформувала у Facebook.

«У мене обшук. Ламають двері. Головне слідче Управління, Володимирська», – написала Козаченко.

Сама вона не повідомляє про причини обшуку. Також є повідомлення про обшук у її заступника Дмитра Димова.

Депутат Верховної Ради Єгор Соболєв, який тісно співпрацював з обома юристами в час Євромайдану, вважає, що обшук пов’язаний із професійною діяльністю люстраторів.

«Всі члени нашої команди, що б’ється за очищення влади, поважають право слідства розслідувати все, що треба розслідувати, про кого б не йшлося. Якщо цього вимагає закон. Якщо все це спланований наїзд, як у часи Януковича, відповідальних за це керівників я вітаю. Ви прискорюєте кінець вашого світу», – написав він у Facebook.

За інформацією журналістів і громадських активістів з місця подій, обшуки за місцями проживання і на робочому місці чиновників відбуваються через підроблений лист Мін’юсту до Державної фіскальної служби.

Ідеться про події, які стали підставою для звільнення першого заступника керівника Головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганни Ігнатенко. Програма Радіо Свобода «Схеми» повідомляла про «люстраційну індульгенцію», яку чиновниця нібито отримала за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що документ за підписом його заступника Наталії Севостьянової підробили.

Конституційний суд України 16 квітня мав намір оцінити, чи відповідає Конституції закон «Про очищення влади», але відклав цю справу через численні клопотання урядовців і депутатів. У владній коаліції визнають, що закон є недосконалим, однак наголошують, що парламент доопрацьовує документ спільно з Венеціанською комісією. Частина депутатів звинувачує багатьох суддів КСУ в упередженості, оскільки вони самі підпадають під люстрацію, бо допомагали екс-президенту Віктору Януковичу змінювати Конституцію.

XS
SM
MD
LG