Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки в люстраторів з Мін’юсту проводять у рамках справи про підробку документів – МВС


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Обшук у посадовців Мін’юсту проводиться за фактом підроблення документу цього відомства щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві, повідомляє прес-служба МВС.

У відомстві зазначають, що за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Під час досудового розслідування встановлено, що 13 лютого цього року невідома особа підробила лист Міністерства юстиції, адресований заступнику начальникаголовного управління ДФС у Києві, про те, що стосовно цієї посадової особи не застосовуються заборони, передбачені законом про очищення влади», – йдеться у повідомленні.

21 квітня на підставі ухвал Печерського райсуду Києва проводиться низка обшуків у осіб, що можуть бути причетними до підроблення вказаного документу.

У МВС уточнюють, що обшуки проводяться слідчим підрозділом МВС за місцем мешкання керівництва департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції, а також за місцем проживання колишнього заступника начальника головного управління ДФС у Києві та в приміщенні цієї установи.

Сьогодні вранці начальник департаменту з люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко повідомила, що до її помешкання прийшли правоохоронці з обшуком. Також стало відомо, що обшуки також проводяться у приміщенні Мін’юсту, в департаменті люстрації.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода і Першого національного «Схеми» повідомляли, що перший заступник керівника головного управління Державної фіскальної служби у Києві Ганна Ігнатенко отримала «люстраційну індульгенцію» нібито за підписом першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової. Після цього стало відомо, що Ганну Ігнатенко звільнили із посади на підставі закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG